Lamothe-Abiet

Již několik let jsme výhradním distributorem preparátů Lamothe-Abiet v České a Slovenské republice. Ačkoliv tato značka působí na trhu již několik let, pro některé vinaře je pořád velkou neznámou. Pojďme si společně tuto francouzskou enologickou společnost představit blíže.

Enologie Lamothe-Abiet

 

Lamothe-Abiet na scéně

  • na trhu již 140 let

  • založena v srdci Bordeaux

  • dále se zaměřuje na vývoj a výrobu celého spektra preparátů do vína
  • spolupráce na vývoji pod vedením odborníků z Wine institut of Bordeaux
  • srdcem společnosti je vývoj a produkce ušlechtilých kvasinek s komplexní výživou
  • ​pro vývoj ušlechtilých kvasinek se používá metoda postupné hybridizace, kterou na celém světě provádí pouze tři firmy
  • enzymatické preparáty vyvinuty společně s dánskou firmou Novozymes
  • velký výběr mezi ellagickými a galickými taniny vyráběné metodou IDP (Instant Dissolving Process)
Filip Mlýnek
Za úspěchem stojí surovina spolu s pečlivě vybranou kvasinkou. Kvasinky Lamothe-Abiet jsou inspirovány přírodou. Kladou důraz na terroir a dodávají vínům francouzskou eleganci.
Filip Mlýnek
Vinařství Filip Mlýnek
Karel Novotný
K výrobním vinařským procesům nezbytně patří i enzymatické procesy. Lamothe-Abiet dokáží nabídnout to nejlepší na trhu a sjejich enzymy dosahujeme výborné efektivity v prvopočátcích rodícího se vína.
Karel Novotný
Vinařství Štěpán Maňák