Willmes: ( r ) E V O L U C E v lisování

02. 09. 2021
Autor: Martina Babicová, Kateřina Venclíková
Už jste to udělali? Podnikli jste jeden z těch nejdůležitějších kroků, který dá vašemu vinařství nový smysl a posune ho o obrovský kus dopředu? Že ne? Dovolte, abychom Vám představili lisy Willmes, které Vám kompletně změní Váš pohled na nynější lisování.

 
Willmes: ( r ) E V O L U C E v lisování
Vinařský ráj již několik let poskytuje servis lisů Willmes svým zákazníkům v předních vinařstvích v Čechách a na Moravě. Proto se pro velký úspěch tyto dvě společnosti dohodly na spolupráci a Vinařský ráj tak získal od letošního roku výhradní zastoupení velmi uznávaného německého výrobce pneumatických lisů - společnosti Willmes GmbH.

Společnost WILLMES vznikla v roce 1918 a od počátku byla jednou z nejznámějších společností pro výrobu lisů a zemědělských strojů. Po několika letech úspěšného podnikání došlo v roce 1951 k velké události, která se navždy zapsala do historie výroby lisů – Willmes jako první přišel na trh s pneumatickým lisem na hrozny. Kombinací zpracování nejvyšší kvality a německých inženýrských dovedností vznikly unikátní lisovací systémy, které už roky uspokojují požadavky vinařů z hlediska kvality a nákladové efektivnosti zpracování hroznů.

Proč Willmes? Na světě není lepší lis!

Říkáte si, to může tvrdit každý. Ovšem společnost Willmes se díky svému patentovanému know-how pyšní tímto označením právem.

Díky své profesionalitě a preciznosti výroby již dokázala přesvědčit nejprestižnější vinařství po celém světě, že jejich lisy patří mezi produkty, u kterých je na prvním místě kvalita a co nejšetrnější zpracování suroviny. Také na Českém trhu můžete najít několik desítek lisů Willmes, které v mnohých vinařských provozech slouží již řadu let. To, co z nich dělá nejlepší lisy na světě, jsou systémy, které si společnost Willmes, jak již bylo řečeno, nechala patentovat a neumožnila jejich použití žádnému jinému výrobci.

Většina předních výrobců lisů stále pracuje s dříve používanými systémy, které jsou zastaralé. Zdárným příkladem je systém poloviční membrány, od jehož používání společnost Willmes již dávno upustila. Vyvinula totiž zcela novou ojedinělou technologii, a to technologii dvojitých membrán a vertikálních odtokových kanálků. Na rozdíl od poloviční membrány mají dvojité membrány podstatně větší lisovací plochu. Z tohoto hlediska umožňují kontrolovatelný odtok šťávy se zachováním maximální šetrnosti díky nižšímu rovnoměrnému tlaku působícímu na lisovaný materiál.

Vertikální odtokové kanálky jsou tou patentovanou technologií, kterou jako první vyvinula společnost WILLMES a kterou exkluzivně používá výlučně pro své lisy. Takto umístěné kanálky umožňují výrazně zvýšit výlisnost hroznů se zachováním šetrnosti lisování. Velkou výhodou je rovněž jednoduchá demontáž a rychlost čištění lisu. Díky oboustranné membráně je lisovaný produkt rovnoměrně přitlačen na vertikální odtokové kanálky, které provedou přirozené, časově co nejkratší scezení moštu. Při uvolnění membrán a následném otočení lisu dochází k jednotnému uvolnění lisovaného materiálu podél vertikálních odtokových kanálků. Při tomto principu dochází k neustálému samočištění odtokových kanálků a snížení počtu lisovacích cyklů. Mechanické zatížení lisovaného materiálu je omezeno na minimum, což vede k nižšímu množství kalů a vyšším výnosům šťávy nejvyšší kvality.

Společnost Willmes nabízí dvě modelové řady lisů - sigma a merlin

Model Sigma je označován za nejlepší lis na světě. Díky patentované technologii s dvojitými membránami s centrálními kanálky Flexidrain® a v kombinaci se sítí Perfect-Flow vám SIGMA nabízí jedinečný lisovací systém, který přináší vynikající lisovací výsledky té nejvyšší kvality a hospodárné účinnosti. Je to naprosto dokonalá lisovací technika, jejíž výhodou je kratší čas lisování, větší množství plnění, nižší mechanické zatížení na lisovacím materiálu a podstatně vyšší kvalita.

Model Merlin+, jehož samozřejmostí je také dvojitá membrána a vertikální elektrolytické kanálky z nerezové oceli, vám taktéž umožní získat vynikající výsledky lisování. Nabízí obzvláště velký otvor pro plnění, který se rozprostírá po celé délce lisu. Ten zjednodušuje a urychluje procesy plnění a vyprazdňování a zaručuje také optimální rozložení lisovaného materiálu. To vše zkracuje celkový čas lisování, čímž se snižuje mechanické zatížení lisovaného materiálu. Oba tyto lisy disponují jednoduchou a intuitivní obsluhou, která umožňuje prostřednictvím dotykového panelu přístup ke všem programům. Ty jsou vyzdvihovány předními enologickými specialisty a zkušenými uživateli po celém světě. Pro snadné čištění lze vertikální odtokové kanálky demontovat a nainstalovat ručně v několika jednoduchých krocích.

Lis z Německa, servis z Česka

Uvědomujeme si, co je pro naše zákazníky nejdůležitější, a proto se snažíme všechny naše technologie dodávat se všemi sounáležitostmi, ke kterým nepochybně patří zajištění výborného servisu. Nemůžeme být na trhu úspěšní, pokud nejsme schopni nabídnout prvotřídní servis. Posílili jsme servisní oddělení o nové zaměstnance, nastavili jsme vysoké standardy odborného školení zaměstnanců a vytvořili sklad náhradních dílů, abychom dokázali být co nejvíce flexibilní.

Přestože jsou lisy Willmes nenáročné na údržbu, a to díky dvojité membráně a jemné lisovací technologii, pořád musíme brát na zřetel, že jsou to stále jen stroje. Proto v případě neočekávané poruchy nikdo, kromě samotného výrobce, nebude znát váš lis lépe než společnost, která tyto lisy distribuuje. Naši servisní technici jsou školeni přímo v Německu, proto vám vždy můžeme poskytnout profesionální servis, kdykoliv jej budete vyžadovat.

Zavolejte jednomu z našich obchoďáků a nechte se přesvědčit, že tohoto chlapíka potřebujete mít doma: 


Adam Buchta

Obchodní konzultant pro oblast Mikulovskou a Čechy
+420 774 682 064 adambuchta%at%vinarskyraj.cz

Ing. Pavel Buchta

Obchodní manager
+420 775 099 304 buchta%at%vinarskyraj.cz