Připravte se s námi na lahvování

22. 02. 2022
Autor: Leona Petrášová
Polemika o tom, zda je lepší šroub nebo korek je u vinařů na pořadu dne. Ať už jste fanda korkových nebo šroubových uzávěrů, u nás najdete obojí. A nejen to.
Připravte se s námi na lahvování

Lahvování 

Téma, které vinaři momentálně řeší - dát víno pod korek nebo šroub? Odpověď je nejasná. Každý vinař má jiné preference. Vinaři si vybírají uzávěr jak podle typu vína, tak podle obchodní strategie nebo myšlení koncového zákazníka. Někdo dává dlouhodobě přednost korku, který si drží svoje dominantní postavení na trhu a který vinaři používají u vín určených ke zrání. Čím dál tím používanější šroub je ovšem skvělá alternativa, jejíž velkou výhodou je, že víno pomaleji nazrává a drží si dlouhodobě svůj ovocný profil a též, že je finančně dostupnější.
 
Šroub
Oblíbenost šroubu mezi vinaři stále stoupá. Mezi benefity šroubových uzávěrů patří především: 

 
  • minimalizace rizika oxidace vína díky použití šroubových uzávěrů namísto korků
  • nulový korkový zápach po otevření vína
  • zachování aromata, chuti i svěžesti vína
  • jednoduchost - skladování, opětovné otevírání, přeprava
  • široké možnosti privátního potisku

Pro uzavření lahví je třeba využít Zátkovačky na šroubové uzávěry. V případě zájmu vám tuto zátkovačku i rádi pronajmeme. 

Ručně lze uzavírat lahve pouze se šroubovými uzávěry Novatwist


Korek
Výhodou korku je především fakt, že víno pod korkem nadále pokračuje ve svém zrání. Nevýhodou korkových zátek je riziko pachuti po korku (TCA). Náš sortiment korkových uzávěrů zahrnuje: 
 

Záklopky
Správně zvolená záklopka hraje bezesporu důležitou roli. Pokud láhev vína svým designem osloví zákazníka na první dojem, je to pro vinaře velké plus. Nejpoužívanějšími jsou termokapsle, které se na láhvi smršťují teplem a pro jejich aplikaci na lahev je nutné mít Svařovací hlavu, oblíbené jsou záklopky z polylaminátové fólie, které se aplikují pomocí Zavalovací hlavy. Doslova „třešničkou na láhvi“ jsou záklopky vyrobené z cínu. V nabídce máme rovněž sektové záklopky. U nás máte možnost nechat si zhotovit záklopky z mnoha standardních odstínů, barvu můžeme také přizpůsobit barvě etikety či vzorníku Pantone. Vše vám nabízíme v různých rozměrech, s potiskem, bez potisku, s vlaječkou na vršku i bez ní.


Bag in boxy
Bag in boxy se stávají mezi vinaři moderní formou balení vína. Jejich výhodou je naprostá absence vzduchu, tedy nulová možnost oxidace vína. Další výhodou bag in boxů je rychlá manipulace a praktičnost. Sáčky Bag in box jsou vybaveny výpustním ventilem VITOP.