Oenoforum 2023

19. 05. 2023
Autor: Ing. Blanka Pecková
XVII. ročník mezinárodní vinařské soutěže se blíží a my jsme i letos hrdým generálním partnerem!
Oenoforum 2023
I tento rok se můžete těšit na Oenoforum - mezinárodní vinařskou soutěž a konferenci, které tentokrát otevře své brány město Mikulov!

Letošní ročník mezinárodní vinařské soutěže navazuje na 16 předešlých ročníků a je pořádán s cílem porovnat vína z celého světa.

Konference

Tradičně se začne konferencí a to ve čtvrtek 15. června 2023, která se ponese v tónech odrůd RYZLINK VLAŠSKÝ & SAUVIGNON BLANC. Celá konference má titul: Quo vadis, Vývoj a perspektivy dvou světových odrůd révy vinné ve dvou blízkých regionech – Rakousko a Česká republika. 

A na jaké přednášející se letos můžete těšít? Hned první se představí náš obchodní konzultant Ing. Pavel Buchta, po něm vystoupí René Kollegger z Rakouska, následuje Ing. Bořek Svoboda z Vinařství Mikrosvín Mikulov a celou konferenci zakončí Ing. Roman Fabig z Vinařství Fabig. 

Rezervovat si svá místa můžete už nyní přihlášením zde. Cena 1890 Kč zahrnuje odborný program s degustací vzorků, servis, tlumočení, poznámkové materiály a občerstvení v celém průběhu konference.

Soutěž

Následující dny 16. a 17. června pak naváží mezinárodní soutěží vín Oenoforum - Czech International Wine Competition. Organizátorem a pořadatelem soutěže je Svaz vinařů ČR a Národní vinařské centrum ve spolupráci s Unií enologů České republiky. Soutěž podporuje Vinařský fond České republiky, Jihomoravský kraj a Město Mikulov.

Do soutěže se můžou přihlásit všichni výrobci a prodejci vín. Uzávěrka přihlášek je 2. června 2023

Sběrná místa: 
Vinařský ráj, Čejkovice
Víno Matyšák, Pezinok

Těšíme se s vámi v Mikulově na viděnou!
 
Kdo už se nemůže dočkat, může si zkrátit čekání videem z loňského ročníku.