Oenoforum 2022

25. 05. 2022
Autor: Ing. Leona Petrášová
Chystáte se na Oenoforum? Mezinárodní vinařská soutěž se už pomalu blíží a my jsme jejím generálním partnerem!
Oenoforum 2022
I tento rok se můžete těšit na Oenoforum - mezinárodní vinařskou soutěž a konferenci, které se po dlouhých letech konání v Lednici dočkají změny. Nově nás přivítá do svého náručí město Znojmo a jeho příjemné Centrum Louka v Louckém klášteře. 

Konference

Oenoforum započne ve čtvrtek 23. června 2022 a to konferencí, která se letos ponese v duchu dvou odrůd: Veltlínské zelené & Ryzlink rýnský. Celá konference má titul: Quo vadis, Vývoj a perspektivy dvou světových odrůd révy vinné ve dvou blízkých regionech – Rakousko a Česká republika. První přednášku si vezme pod křídla rakouský odborník a sommeliér Willi Balanjuk.  Dalšími přednášejícími budou enologové: Jan Palutka z rakouského Vinařství Bründlmayer z vinařského regionu Kamptal a zástupce z našich řad, Jakub Smrčka, Enolog roku 2021 z Thaya vinařství. Ti v rámci příhraniční spolupráce mezi Znojmem a rakouskými regiony porovnají stávající stav obou zmiňovaných odrůd. Poslední přednášku si vezme na starost náš obchodní konzultant Pavel Buchta, který se svým tématem o technologiích dotkne blízce právě těchto dvou odrůd a jejich zpracování. 

Kapacita konference je omezena, proto neváhejte s přihlášením na www.oenoforum.cz nebo www.akcesvcr.cz. Registrace (včetně úhrady vstupného) je možná do 15. 6. 2022.

Soutěž

Následující dny 24. a 25. června pak naváže na konferenci mezinárodní soutěž vín Oenoforum - Czech International Wine Competition, jejímž pořadatelem je Svaz vinařů ČR ve spolupráci s Unií enologů ČR a Národním vinařským centrem. Soutěž je otevřena všem výrobcům i prodejcům vín.
 

Odrůdy Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon a nově i Pálava a Ryzlink vlašský budou navíc oceněny v samostatné kategorii zvláštní cenou. Vzorky je možné přihlásit do 3. 6. 2022. Sběrné místo zájemci najdou u nás ve Vinařském ráji. 

Kompletní informace, statut soutěže a přihlašovací rozhraní naleznete na stránkách www.oenoforum.cz.

Těšíme se, že se opět setkáme na této povedené akci.
 


8724c265c050bec521f689aee0dd27d6.jpg