Lamothe-Abiet na scéně! Nyní se slevou 10 %

31. 07. 2020
Autor: Leona Petrášová
Již několik let jsme výhradním distributorem preparátů Lamothe-Abiet v České a Slovenské republice. Ačkoliv tato značka působí na trhu již několik let, pro některé vinaře je pořád velkou neznámou. Pojďme si společně tuto francouzskou enologickou společnost představit blíže. Zboží u nás nyní pořídíte se slevou 10 %!

 
Lamothe-Abiet na scéně! Nyní se slevou 10 %
Společnost Lamothe-Abiet založena v Bordeaux má je na trhu již 140 let. Lamothe-Abiet se zaměřuje na vývoj a výrobu celého spektra preparátů do vína. Srdcem společnosti je vývoj a produkce ušlechtilých kvasinek. Pro vývoj kvasinek se používá metoda hybridizace. Jedná se o inovativní techniku selekce založené na pohlavním násobení mezi dvěma kmeny. Tento proces umožňuje výměnu genetické informace mezi kvasinkami s enologickou hodnotou. Tato metoda je velmi časově náročná a na celém světě provádí tento proces výroby pouze tři firmy. Jednou z prvních firem, která se začala touto metodou zabývat, byla právě Lamothe-Abiet. Díky samotnému vývoji vznikají ojedinělé typy kvasinek, které dokážou svůj profil přizpůsobit dané odrůdě a zdůraznit konkrétní terroir. V naší nabídce naleznete kvasinky pro vína bílá, červená a rosé. Kvasinky se dělí na řadu L.A. a řadu Excellence. Kmeny kvasinek Excellence FTH, TXL, STR jsou referenčními po celém světě pro výrobu aromatických bílých a růžových vín. I když mají všechny obdobnou, velmi silnou schopnost fermentace, jejich aromatické profily jsou docela rozdílné. Více o jejich rozdílech se dozvíte zde. Již přes 10 let je Excellence XR hlavním kmenem kvasinek pro výrobu kvalitních červených vín. Jejich charakteristiky umožňují vyjádření toho nejlepšího z prestižního terroir hroznů a to je: 
 
  • silná vína se strukturou a plností
  • vyšší alkoholová tolerance
  • nizká produkce volných kyselin a inhibitorů mystných kyselin
  • ideální pro moloaktickou fermentaci na slupkách: čistý aromatický profil
  • respekt odrůdovosti
Lamothe-Abiet a dánská firma Novozymes společně již více než 20 let spolupracují na výrobě enzymatických preparátů, které zkracují dobu zpracování, snižují namáhavé mechanické postupy a pomáhají tak vyrobit víno vyšší aromatické a organoleptické kvality. Lamothe-Abiet a Novozymes vám nabízí garanci cerifikovaných enzymů se standardy kvality podle FSSC 22000. Náš často prodávaný Vinozym Vitage FCE je enzymatický preparát určený pro rozložení buněčné stěny červených hroznů za účelem uvolnění taninů ze slupky, snížení trpkosti a zlepšení filtrovatelnosti. Nový enzymatický přípravek Oenozym TH pomáhá zvýšit thioly ve víně, čímž prodlužuje životnost jeho aroma. 

Více než 15 let se společnost Lamothe-Abiet angažuje ve výzkumu enologických taninů a zkoumání interakce mezi vínem a dubem. Na základě získaných poznatků společnost nabízí velkou škálu ellagických a galických taninů. Veškeré taniny jsou vyráběny metodou IDP (Instant Dissolving Process), která umožňuje taninům dokonalou rozpustnost. Díky této metodě mohou být taniny Lamothe-Abiet aplikovány přímo do vína. Antioxidační a inhibiční vlastnosti Taninu Gallique Alcool  vylepšují vinifikaci bílých vín a rosé. Tento tanin chrání mošt před oxidací a výrazně snižuje obsah bílkovin. Pro červená vína se naopak doporučuje Pro Tanin R, který zlepšuje barevnou stabilitu a posiluje antioxidační sílu, která časem činí víno stabilnějším. 

Věříme, že vás toto krátké představení společnosti Lamothe-Abiet a jejich preparátů zaujalo a že si třeba během naší plánované akce s touto značkou, která bude probíhat od 10.8.2020 do 31.10.2020, zakoupíte jejich preparáty se slevou 10 %
 

Pro více informací si můžete prohlédnout katalog Lamothe-Abiet 2020-2021 na tomto odkazu. V případě dotazů se také neváhejte obrátit na naši enologickou specialistku Ing. Romanu Pavlíkovou telefonicky: 774 682 064 nebo emailem: pavlikova@vinarskyraj.cz.


DSC00393.jpg